Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A csirkemelleket kifilézzük és kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra szeleteljük.A forróra hevített wokban üvegesre pároljuk a hagymát,mellé dobjuk a csirkemell kockákat és addig sütjük,amíg a hús szép fehér színű nem lesz.Ekkor hozzáadjuk a tojást és a szerecsendiót,az összezúzott friss vagy őrölt gyömbért (ne adagoljuk túl, mert igen domináns az íze) sózzuk, borsozzuk és gyakran kevergetve addig pároljuk,amíg a hús megpuhul.Hozzáadjuk a keménysajtot,és folyamatosan keverjük, amíg fel nem olvad a tejszínben.Még néhány percig alacsonyabb lángon rotyogtatjuk(folyamatos keverés mellett).Pennével vagy más főtt tésztával tálaljuk.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A wokról.
A wok gyors főzést jelent,ezért a legfontosabb alapszabály, hogy az étel készítés előtt elengedhetetlen alaposan előkészülni-nehogy főzés közben derüljön ki,hogy valami még nincs megpucolva, felvágva. A másik fontos teendőnk,hogy a wokban készített ételekhez mindent apróra vagy vékonyra kell szeletelni.Így az előkészülés talán egy kicsit hosszabb ideig tart,de a főzési idő nagyon gyors .Néhány perc pirítás,ízesítés,fűszerek és máris kész.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.05 12:19
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
kávéskanál gyömbérpor, csirkemelleket kifilézzük, hagymát apróra, forróra hevített, csirkemell kockákat, összezúzott friss, legfontosabb alapszabály, étel készítés, másik fontos, wokban készített, kicsit hosszabb, elengedhetetlen, csirkemelleket, szerecsendiót, sajtmártással, folyamatosan, szerecsendió, legfontosabb, keménysajtot, rotyogtatjuk, szeleteljük, összezúzott, előkészülni, előkészülés, alapszabály, alacsonyabb, tejszínben, keménysajt, gyömbérpor, kifilézzük, hozzáadjuk, csirkemell, megpucolva, kávéskanál, folyamatos, kevergetve, csirkemell, csirkemell, nagy hagyma, gerezd fokhagyma, tejszín, reszelt keménysajt, teáskanál szerecsendió, evőkanál olivaolaj, gyömbérpor, fehér bors,
|
|
|
|
|